Zákazníci O2 nový rok opäť privítali miliónmi SMS správ a volaní. Objem prenesených dát vzrástol o 87 %

1  |  Január  |  2020

Počas silvestrovskej noci a v prvých hodinách nového roka sa zákazníci O2 spojili so svojimi blízkymi prostredníctvom takmer 4,5 milióna SMS správ a poslali vyše 208 000 MMS správ. Operátor tiež poskytol vyše 5,5 milióna hovorov. Už tradične sa prejavil trend nárastu prenesených dát v mobilnej sieti O2, a to až o takmer 82%, pričom v rýchlej 4G sieti to bol takmer 87%- ný nárast.

„Štatistiky zo silvestrovskej noci a prvých hodín nového roka ukazujú, že zákazníci O2 oslavujú príchod roka aj s tými, s ktorými fyzicky nemôžu tráviť čas, a to prostredníctvom mobilných zariadení. Objem komunikácie sa každoročne zvyšuje, ale aj v prípade osláv nového roka vidíme trend veľkého nárastu mobilnej prevádzky, v tomto prípade až takmer o 87%-ný nárast objemu prenesených dát v rýchlej 4G sieti,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia.

„Zo štatistík vyplýva, že zákazníci O2 si prostredníctvom SMS a hovorov najčastejšie vymieňali novoročné pozdravy v prvej hodine nového roka v počte vyše 550 000 SMS a 655 000 hovorov. Aj my v O2 by sme týmto našim zákazníkom radi popriali krásny a úspešný nový rok 2020,“dodáva Molnár.

Podrobnejšie štatistiky nájdete v tlačovej správe v prílohe.