Zákazníci O2 počas Štedrého dňa poslali opäť milióny SMS správ. Objem prenesených dát vzrástol o 85 %

25  |  December  |  2019

Na Štedrý deň poslali zákazníci O2 svojim známym takmer 7,7 milióna SMS a vyše 450 tisíc MMS správ. Operátor okrem toho poskytol viac ako 3,8 milióna hovorov. To pre predstavu pri počte 2,1 mil. zákazníkov operátora znamená, že každý zákazník počas Štedrého dňa by v priemere poslal takmer 4 SMS správy a zavolal alebo prijal hovor približne 2 krát. Trend nárastu využívania dátovej siete sa potvrdil aj tento rok a opäť sa takmer zdvojnásobil. Celková dátová prevádzka v mobilnej sieti O2 vzrástla až o 85%, v samotnej rýchlej 4G sieti až o 91%.

„Objem komunikácie sa počas Štedrého dňa každoročne výrazne zvyšuje, ale podľa očakávaní sa mení jej spôsob. Kým v minulých rokoch dominovali SMS správy, ktoré napriek tomu, že sú na ústupe, stále ich zákazníci pošlú v miliónových počtoch, komunikácia sa vo veľkom presúva do dátovej prevádzky. Možnosti komunikačných kanálov využívajúcich dáta znamenajú, že na tohtoročný Štedrý deň si naši zákazníci so svojimi blízkymi pozdieľali o 85% viac vianočných prianí v podobe dát ako vlani. Dobrou správou tiež je, že aj napriek enormnému nárastu dát sa zvyšuje aj počet hovorov. Vianočná prevádzka operátorov je každoročným dôkazom, že na medziľudskej komunikácii nám záleží, mení sa len jej forma. Našim zákazníkom by sme radi popriali ešte pokojné a radostné prežitie vianočných sviatkov,“ uvádza Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2.

Z vianočných štatistík operátora O2 ďalej vyplýva, že zákazníci telefonujú najmä dopoludnia (medzi 10,00 a 11,00 hod. si vybavili vyše 434 tis. hovorov). Textové SMS a obrazové MMS správy si zvyknú posielať hneď v popoludňajšom čase najčastejšie medzi 13,00 a 14,00 hodinou (709 tis. SMS a takmer 44 tis. MMS správ).

SMS

počet odoslaných SMS

SMS

počet odoslaných SMS za najzaťaženejšiu hodinu